2/10/07

els veins de davant

hola sóc la veïna de davant, la perruquera .
he sentit rumors sobre la vostra comunitat ,ja saveu, en la pelu es parla de tot.Jo ja conec a la portera un encant de dona per cert .
bo per si de cas alguns dels rumors són certs ahi us deixo alguns
consells,perquè tingueu una bona convivència i armonia .


Al llarg de la vostra vida, i llevat d'algunes excepcions, haureu de conviure amb veïns de la vostra comunitat. trobades en l'escala, el garatge, l'ascensor, o qualsevol altra dependència comunitària. Cal procurar ser educats amb tots els veïns, encara que algun d'ells no sigui del nostre grat. Tenir un tracte educat amb tots ells facilita, en bona mesura, la convivència. És pel bé de tots. Sigui amable sempre

Obligacions. Quan es viu en comunitat cal respectar les normes i complir certes obligacions, perquè tot funcioni correctament. Si amb alguna norma no estem d'acord, podrem dir-ho en les reunions, però no "fer la guerra" pel nostre compte. Hem de treure les escombraries, netejar la part d'escala que ens toqui amb la regularitat acordada, tancar la porta del portal i del garatge, etc. L'incompliment d'aquestes regles sol ser causa de molts conflictes en les comunitats de veïnes.
Discrepàncies. Són molt freqüents les discrepàncies de parers sobre els més diversos temes en totes les comunitats. Tingui en compte que les comunitats es regeixen per majories que són les que decideixen. Si tot i així, no està d'acord, utilitzi els cursos legals per reclamar, però no trenqui l'harmonia de la comunitat. Respecti als veïns i els seus acords. També respecti la seva intimitat i la de la seva bústia (correspondència). També hem d'evitar, en la mesura del possible, les crítiques als veïns i menys en la seva absència.

Convivència. Per tenir una convivència al més pacífica possible hauríem de procurar: cuidar les instal·lacions comunes (garatge, jardins, piscina ...), cuidar de no molestar si tenim nens o animals de companyia, compte amb els sorolls molestos (sobretot a la nit), compte amb el reg de plantes, sacsejar catifes i altres tasques domèstiques que poden ocasionar petits contratemps, etc. També haurà de ser educat i donar la salutació (bon dia almenys) als veïns i persones que es trobi en les instal·lacions comunitàries (garatge, ascensor, etc.). Per una convivència millor, no s'oblidi de les bones maneres.
una salutació i espero que us serveixi d'alguna cosa

5 comentaris:

rosa ha dit...

jo tinc una portera que fa que tot l'edifici rutlli de meravella(treure les escombraries,manteniment i neteja).
En quan a l'educació tot depèn del dia que un tingui o li esperi,de totes maneres jo tinc un veïnat molt ben avingut.
i ja em odries fer un decompte a la "pelu".
espero en candeletes allò de les espelmes.

robelfu ha dit...

m'alegro que tot en la teva comunitat vagi tan bé, us veig molt organitzats.
lo del descompte val ja et are un tant per cent però a camvi tu em portes clientela.
un altre dia t'explico l'assumpte de les espelmes.
una salutació

Anònim ha dit...

Amb amabilitat i un sonriure es pot aconseguir casi tot.

Marta ha dit...

Quina historia mes guai!!!!.

robelfu ha dit...

moltes gracies